Τοπικά

Από Δευτέρα, τι; Κείμενο της Ανοικτής Συνέλευσης Αναρχικών Λάρισας

Την Κυριακή ξανακαλείσαι στις κάλπες για να απαντήσεις αυτή τη φορά στο δίλλημα «ναι ή όχι».
ΈΝΑ «ΝΑΙ» το οποίο σημαίνει νέα μέτρα, που εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα εξουσίας και κεφαλαίου και οδηγούν σε γενικότερη εξαθλίωση (αν πάει άλλο) της κοινωνίας. Γύρω από αυτό το «ναι»  συσπειρώνεται  όλη εκείνη η πολιτική ελίτ που σε καιρούς ευμάρειας δημιούργησε την ψευδαίσθηση ενός επίγειου παράδεισου εντός της ΕΕ. Ενώ σε καιρούς κρίσης, μέσω του εκβιασμού ή της παραπλάνησης, ψήφιζε μέτρα στο όνομά σου τα οποία οδήγησαν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των κοινωνικών αγαθών, πρόσθετε μηδενικά στους τραπεζικούς  λογαριασμούς της στο εξωτερικό και παράλληλα έσκιζε τα ιμάτιά της  για θυσίες (όχι τις δικές της) στο όνομα της πατρίδας και της εθνικής ενότητας. Μαζί με αυτούς το «ναι» έχει ένθερμους υποστηρικτές τα μικρά και μεγάλα αφεντικά, αφού δημιουργεί για αυτούς ευνοϊκότερους όρους για να σε ξεζουμίζουν. Δηλαδή ατομικές συμβάσεις, μείωση κατώτατου μισθού, ελαστικά ωράρια και προγράμματα για «επωφελούμενους». Τέλος το κερασάκι στην τούρτα του «ναι» είναι μία μερίδα κόσμου που πλήττεται από τα μέτρα, αλλά παραμένει  εγκλωβισμένη στην προπαγάνδα των ΜΜΕ ή έχει την ελπίδα ότι πατώντας επί πτωμάτων θα πάρει και εκείνη ένα κομμάτι από την πίτα.
Η συνέχεια εδώ…

………………………………………………………………………………………………………

14/5/2015: Αλληλεγγύη στον ολικό αρνητή στράτευσης Μ. Τόλη

Αναδημοσίευση από το athens.indymedia.org

Πανό που κρεμάστηκε στη Λάρισα (γέφυρα Αλκαζάρ) για αλληλεγγύη στον ολικό αρνητή στράτευσης Μ.Τόλη από την ανοιχτή συνέλευση αναρχικών Λάρισας. Μέσα στην εβδομάδα είχε προηγηθεί αφισόκολληση σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για το επερχόμενο στρατοδικείο.

…………………………………………………………………………………..

13/2/2015: Αλληλεγγύη στους ολικούς αρνητές στράτευσης

Αναδημοσίευση από το https://athens.indymedia.org/post/1539593/

Εχτές πέμπτη 12/2/2015, πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί απο την αναρχική ομάδα Καπνισμένο Τσουκάλι και αλληλέγγυους απ’ το αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Καρδίτσας, παρέμβαση στη Δ.Ο.Υ. Τρικάλων ενάντια στα διοικητικά προστήματα, ύψους 6000 ευρώ, που επιβάλλουν τα στρατολογικά γραφεία στους Ολικούς Αρνητές Στράτευσης. Συγκεκριμένα ήταν μια δράση αλληλεγγύης στον σύντροφο ολικό αρνητή στράτευσης Ρίτσιο Χάρη, στον οποίο τα χακί ανδρείκελα του έχουν επιβάλει δύο φορές το διοικητικό πρόστημο, σε διάστημα 8 μηνών, για την ανυποχώρητη στάση του να αρνηθεί την στρατιωτική θητεία.

Αναρτήθηκαν δύο πανό, ένα στην κεντρική είσοδο της Δ.Ο.Υ. Τρικάλων και ένα στον εσωτερικό χώρο του κτηρίου,  τα οποία έγραφαν “ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ-ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΌ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ” ΚΑΙ “ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΟΛΙΚΩΝ ΑΡΝΗΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ” αντίστοιχα. Μοιράστηκαν κείμενα τόσο στον κόσμο που βρισκόταν στο κτήριο όσο και στους υπαλλήλους και πετάχτηκαν τρικάκια. Μιας και ο διευθυντής της Δ.Ο.Υ. ήταν απών, τα “άκουσε” η υποδιευθύντρια της Δ.Ο.Υ. για την συμμετοχή τους στην στρατιωτική καταστολή του συντρόφου.

…………………………………………………………………………………………….

12/2/2015: Μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής…

afisa_fylakesΑφίσα από διάφορες συλλογικότητες και συνελεύσεις.